(Парабаланс, Парахерб, Бяло еньовче, Червено Рейши и детоксикиращ чай Хербалкан)
(Гастрохерб, Трите М, Ентеросан основен (таблетки), Уснео, Венохерб)
(Антивирусен чай Хербалкан, Адренал баланс, Детоксон, Хербиотик)


Лимфната система се състои от сложна мрежа от лимфни съдове, лимфни възли, лимфни органи- далак и тимус и дифузна лимфоидна тъкан- сливици и мукозоасоциирана лимфоидна тъкан. Нейната функция е тясно свързана с дейността на кръвоносната, дихателната храносмилателната и имунната система.


Лимфната система извежда отпадните продукти от обмяната на веществата от тъканите и отстранява токсините, в това число вредни вещества и микроорганизми, които нанасят вреда на клетките и разболяват организма. Тя пренася мазнините, всмукани от червата, отвежда излишната течност от междуклетъчните пространства и я връща в кръвния поток. В лимфоидната тъкан се произвеждат лимфоцитите, които осъществяват защитата на организма срещу вируси, бактерии, гъбички и паразити. И така, лимфната система е отговорна за отстраняването на отпадните продукти, токсините и вредните микроорганизми от тъканите, в това число и мазнините. Въпреки своята изключителна важност, това е една от най-пренебрегваните системи в човешкия организъм.


Ако често страдате от простудни заболявания, синузит, болки в ушите, имате тъмни кръгове под очите и подути лимфни възли, подпухнали сте, задържате вода, имате целулит, уморявате се лесно, сковани сте, особено сутрин, кожата ви е суха и сърбяща, теглото ви се увеличава необяснимо, то най- вероятно се нуждаете от детокс на лимфната система.


Започнете, като избягвате преработените храни, които съдържат консерванти, пестициди и изкуствени съставки. Спрете да консумирате пакетирани, замразени храни, полуфабрикати, „fast foods”, колбаси, месо от животни, третирани с антибиотици и хормони. Заменете ги с пресни плодове и зеленчуци, зърнени храни, месо от животни, които не са промишлено отглеждани. Освободете се от алкохола, никотина и кофеина, тъй като тези вещества претоварват лимфната система.


Хидратирайте се! Лимфата, която циркулира в лимфната система съдържа множество вещества, в това число протеини, соли, глюкоза, липиди, бели кръвни клетки, но основно се състои от вода. Една от основните причини за лимфен застой е дехидратацията. За да е ефективен детоксът на лимфната система, приемайте достатъчно вода- поне по 30 мл на килограм телесно тегло. Избягвайте напитките с добавена захар, преработени плодови сокове, спортните напитки и алкохола, които затрудняват изхвърлянето на токсините, тъй като самите те съдържат вредни вещества. Намалете и приема на напитки, съдържащи кофеин, защото той предизвиква дехидратация.


Яжте в изобилие пресни плодове и зеленчуци, ако е възможно от органичен произход! Те съдържат ензими, които подпомагат изхвърлянето на токсините. Фибрите в тези храни са нужни за изчистване на храносмилателната система. Суровите плодове и зеленчуци имат високо водно съдържание, което стимулира  лимфния поток. Особено полезни за изчистване на лимфната система са червените плодове и зеленчуци: цвекло, репички, червени чушки, домати, червено зеле, нар, ябълки, диня, череши, ягоди, грозде, червени боровинки, шипки и т.н. Комбинирайте с листни зеленчуци и подправете с кайен, хрян и чесън, за да стимулирате имунитета!


Заменете пшеницата със зърнени култури, които не съдържат глутен (просо, елда, царевица, кафяв ориз, киноа и т.н.), тъй като той може да затрудни функционирането на лимфната система.


Суровите ядки и семена са източник на есенциални аминокиселини, които са необходими за тъканния растеж и възстановяване. Те, също така, са източник на качествени мазнини.

Лимфната система няма орган, който да задвижва лимфата. Движението ѝ се стимулира от съкращаването и отпускането на скелетната мускулатура и диафрагмата. Затова комбинирайте лимфния детокс с движение, дълбоко дишане и масажи

Важно е да се знае:

  • Кръвта и лимфната течност играят решаваща роля за състоянието на клетката.
  • Лимфната система е мястото, където започват 90% от болест­ните процеси.
  • Лимфната система е изключително важна част от имунната система.
  • Лимфната система най- често се задръства от млечните продукти и рафинираните и сложни захари.
  • Когато храната е предимно киселино­образуваща, хормоните излизат от равнове­сие, храната ферментира и гние, вместо да бъде преработена правилно. Така се стига до образуването токсини, излишна слуз и до възпале­ния. Кръвта става токсична и лимфната сис­тема се задръства.
  • Най- добрия начин за прочистване и възстановяване на тя­лото от токсини и регенерирането на неговите клетки е чрез правилна диета и билки.
Пълен пакет (I, II и III етап) -15%:    Очистване на лимфата – Пълен пакет -15%