МЕНЮ
КОШНИЦА

Билкови програми

Билкови програми

Лимфната система се състои от сложна мрежа от лимфни съдове, лимфни възли, лимфни органи- далак и тимус и дифузна лимфоидна тъкан- сливици и мукозоасоциирана лимфоидна тъкан. Нейната функция е тясно свързана с дейността на кръвоносната, дихателната храносмилателната и имунната система.

Лимфната система извежда отпадните продукти от обмяната на веществата от тъканите и отстранява токсините, в това число вредни вещества и микроорганизми, които нанасят вреда на клетките и разболяват организма. Тя пренася мазнините, всмукани от червата, отвежда излишната течност от междуклетъчните пространства и я връща в кръвния поток. В лимфоидната тъкан се произвеждат лимфоцитите, които осъществяват защитата на организма срещу вируси, бактерии, гъбички и паразити. И така, лимфната система е отговорна за отстраняването на отпадните продукти, токсините и вредните микроорганизми от тъканите, в това число и мазнините. Въпреки своята изключителна важност, това е една от най-пренебрегваните системи в човешкия организъм.

Ако често страдате от простудни заболявания, синузит, болки в ушите, имате тъмни кръгове под очите и подути лимфни възли, подпухнали сте, задържате вода, имате целулит, уморявате се лесно, сковани сте, особено сутрин, кожата ви е суха и сърбяща, теглото ви се увеличава необяснимо, то най- вероятно се нуждаете от детокс на лимфната система.

Започнете, като избягвате преработените храни, които съдържат консерванти, пестициди и изкуствени съставки. Спрете да консумирате пакетирани, замразени храни, полуфабрикати, „fast foods”, колбаси, месо от животни, третирани с антибиотици и хормони. Заменете ги с пресни плодове и зеленчуци, зърнени храни, месо от животни, които не са промишлено отглеждани. Освободете се от алкохола, никотина и кофеина, тъй като тези вещества претоварват лимфната система.

Хидратирайте се! Лимфата, която циркулира в лимфната система съдържа множество вещества, в това число протеини, соли, глюкоза, липиди, бели кръвни клетки, но основно се състои от вода. Една от основните причини за лимфен застой е дехидратацията. За да е ефективен детоксът на лимфната система, приемайте достатъчно вода- поне по 30 мл на килограм телесно тегло. Избягвайте напитките с добавена захар, преработени плодови сокове, спортните напитки и алкохола, които затрудняват изхвърлянето на токсините, тъй като самите те съдържат вредни вещества. Намалете и приема на напитки, съдържащи кофеин, защото той предизвиква дехидратация.

Яжте в изобилие пресни плодове и зеленчуци, ако е възможно от органичен произход! Те съдържат ензими, които подпомагат изхвърлянето на токсините. Фибрите в тези храни са нужни за изчистване на храносмилателната система. Суровите плодове и зеленчуци имат високо водно съдържание, което стимулира  лимфния поток. Особено полезни за изчистване на лимфната система са червените плодове и зеленчуци: цвекло, репички, червени чушки, домати, червено зеле, нар, ябълки, диня, череши, ягоди, грозде, червени боровинки, шипки и т.н. Комбинирайте с листни зеленчуци и подправете с кайен, хрян и чесън, за да стимулирате имунитета!

Заменете пшеницата със зърнени култури, които не съдържат глутен (просо, елда, царевица, кафяв ориз, киноа и т.н.), тъй като той може да затрудни функционирането на лимфната система.

Суровите ядки и семена са източник на есенциални аминокиселини, които са необходими за тъканния растеж и възстановяване. Те, също така, са източник на качествени мазнини.

Лимфната система няма орган, който да задвижва лимфата. Движението ѝ се стимулира от съкращаването и отпускането на скелетната мускулатура и диафрагмата. Затова комбинирайте лимфния детокс с движение, дълбоко дишане и масажи.

Важно е да се знае:

 • Кръвта и лимфната течност играят решаваща роля за състоянието на клетката.

 • Лимфната система е мястото, където започват 90% от болест­ните процеси.

 • Лимфната система е изключително важна част от имунната система.

 • Лимфната система най- често се задръства от млечните продукти и рафинираните и сложни захари.

 • Когато храната е предимно киселино­образуваща, хормоните излизат от равнове­сие, храната ферментира и гние, вместо да бъде преработена правилно. Така се стига до образуването токсини, излишна слуз и до възпале­ния. Кръвта става токсична и лимфната сис­тема се задръства.

 • Най- добрия начин за прочистване и възстановяване на тя­лото от токсини и регенерирането на неговите клетки е чрез правилна диета и билки.

 • Най- подходящите алкализиращи плодове по време на детоксикация са гроздето и лимоните.

 • Практикувайте дълбокото дишане или т.н. диафрагмено дишане или коремно дишане.

 • Лимфата се прочиства и чрез бъ­бреците, дебелото черво и кожата.

Какви билкови екстракти от Хербалкан, можем да използваме  за да се справим със слабите си места на клетъчно ниво, да раздвижим и прочистим лимфната ни система и повишим имунитета си?

Екстракт от Черен орех- мощно детоксикиращо и антипаразитно средство, спомага за перисталтиката и движението на лимфата.

Бяло еньовче– един от най- ефикасните екстракти от свежа билка, който се препоръчва при подути лимфни възли, разтваря лимфната конгестия, прочистване на кръвта, има диуретично действие и изхвърля утайките и токсините от бъбреците и пикочния мехур, меко чернодробно очистващо действие.

Червено рейши– подобрява кръвообращението, мощен имуномодулатор, стимулира производството на Т- и В- клет­ки, помага при възпаление на лимфните възли, има положително въз­действие върху надбъбречните жлези, увеличава фибробластите, макрофагите и лимфоцитите.

Адренал баланс- широкоспектърно действие на стомашно чревния тракт, нервната система, имунната система и бъбреците.

Венохерб- подобрява циркулацията на кръвта и укрепва кръвоносните съдове.

Уснео- прочиства лимфната система, пречиства кръвта, мощен имуномодулатор.

Гастрохерб- подобрява работата на стомашно- чревния тракт, подобрява храносмилането.

Детоксон- подобрява метаболизма на черния дроб и жлъчката.

Хербиотик- прочиства лимфната система, пречиства кръвта, мощен имуномодулатор.

При детоксикация на тялото с билкови формули е най- благоразумно да се въздейства едновременно върху бъбреците, стомашно- чревния тракт, белия дроб, черния дроб, панкреаса, лимфната система и жлезите с вътрешна секреция. 

В началото на детоксикацията е препоръчително да се използва „Антипаразитната програма Хербалкан“.

Примерна програма на Хербалкан за очистване на лимфната система: хидратиране на тялото- прием на вода по 30 мл на килограм телесно тегло. По време на прочистването, хранене на 85% с плодове и зеленчуци. 2 пъти дневно по 1 ч. л. масло от черен кимион. По 3 ядки дневно бразилски орех. Ходене- минимум 2 пъти по 30 мин.


Антипаразитно очистване по схема с Парабаланс, Парахерб, Бяло еньовче и детоксикиращ чай Хербалкан. Извършва се на два етапа, като по време на антипаразитната програма се приема и екстракт от Червено Рейши.

Подготовка– 7 дни

Първите седем дни са подготовка за очистване на организма от натрупани токсини и патогени.  Този етап осигурява възможността на правилното протичане на втория етап, отделяне и изхвърляне на токсини в органите и системите.

 • Чай за детокс „Хербалкан“
 • Екстракт Бяло еньовче

Същинска част

Това е период, в който тялото е подготвено за прием на антипаразитни билки и се извършва отделяне на токсините и патогените.

 • Чай за детокс „Хербалкан“;
 • Свеж екстракт Бяло еньовче;
 • Течна билкова формула Парабаланс;
 • Билкова формула капсули Парахерб;
 • Екстракт Червено Рейши.

По време на антипаразитно очистване, освен от вируси, бактерии и гъбички се очиства и подобрява метаболизма на лимфната система, стомашно чревния тракт, черен дроб, жлъчка, уринарния тракт, далака, панкреаса, сърдечно съдова система, кръвната захар и други.

Прочистване на лимфата. Балансиране на стомашно- чревния тракт и полезната микрофлора в дебелото черво. Подобряване на кръвообращението с цел по- добра циркулация на лимфата в следствие от по- добре кръвоснабдени органи и скелетна мускулатура.

 • Течна билкова формула Гастрохерб;
 • Трите М;
 • Ентеросан основен (таблетки);
 • Уснео;
 • Венохерб.

Грижа за нервната система, хормонален баланс, черен дроб, бъбреците, имунна система.

 • Антивирусен чай Хербалкан;
 • Адренал баланс;
 • Детоксон;
 • Хербиотик.

След прочистване на лимфната система се подобрява:

 • работата на сърдечно съдовата система,
 • работата на жлезите с вътрешна секреция;
 • тялото има повече енергия и жизнен тонус;
 • имунната система и се справя по-лесно с вируси, бактерии и гъбички;
 • липсват възпаления и отоци;
 • кожата е по- свежа и еластична;
 • метаболизмът на кръвната захар (глюкоза);
 • работата на отделителната система
 • клетъчния метаболизъм;
 • нервната система
 • храносмилателната система
 • мозъчната дейност.

Продуктите се приемат до изчерпване на количествата и са достатъчни за пълната програма за очистване на лимфната система. Пълен, три етапен пакет „Очистване на лимфната система“ може да поръчате тук с отстъпка от 15% от единичните цени на продуктите. За безплатна консултация, може да се свържете с нас: +359 877141477

Спешна лятна аптечка за деца Спешна лятна аптечка за деца
Нов -16 %
Избрахме за вас 4 билкови продукта за деца на Хербалкан, които ще бъдат безценни по време на вашето пътуване на море, планина или чужбина. Това е лятна аптечка само с билкови продукти, която съдържа готови, работещи решения при често срещаните проблеми по време на ваканции- уринарни проблеми, стомаш..
82,00лв 69,00лв
Антипаразитна програма за деца Антипаразитна програма за деца
Нов Hot -9 %
Програмата се състои от два продукта, с приложена към тях схема за прием:1. Парабаланс за деца / Parabalance for kidsБилков състав:Тиквени семки, Пелин лист, Глухарче корен, Риган семе, Копър семе, Карамфил пъпка, Мащерка стрък, Лайка цвят, Мента стрък, Орех зелена обвивкаДруги съставки: Фармац..
47,00лв 43,00лв
Билковата програма за подобряване усвояването на витамин D Билковата програма за подобряване усвояването на витамин D
-10 %
Билкова формула Детокс Plus- капки  Билков състав: бял трън, корен глухарче, лепка, тученица, бяло еньовче, корен репей, рейши, чага, мента, корен троскот,  куркума, джинджифил, цвят дива ябълка, жълт кантарионДруги съставки: Фармацевтичен клас етилов алкохол- 66%, дестилирана во..
45,60лв 41,00лв
Билкова програма Бял дроб Билкова програма Бял дроб
-10 %
АИ 10 ХЕРББилков състав:Черен бъз лист и кора, Бял трън семе, Дребноцветна върбовка стрък, Коприва стрък, Медицинска ружа корен, Джинджифил корен,  Широколист живовляк, Котешка стъпка стрък, Куркума, Блатен тъжник корен и стрък.Други съставки:Фармацевтичен клас етилов алкохол- 66%, дестилирана ..
66,00лв 59,40лв
Акне вулгарис / Acne Vulgaris Акне вулгарис / Acne Vulgaris
-10 %
Формули без съдържание на алкохол за хормонален баланс.Парабаланс без алкохолСъставки: 1 мл водо- глицеринов екстракт съдържа: Пелин (Artemisia)- 138 мг., Карамфил (Syzygium aromaticum)- 58 мг., Зелени обвивки на плода орех (Juglans regia)- 2 мг.Предназначение: Благоприятства нормалната &n..
75,00лв 67,50лв
Антипаразитна програма без съдържание на алкохол Антипаразитна програма без съдържание на алкохол
Hot -10 %
Пълен комплект от 5 билкови продукта! Без алкохол!Парахерб 90 капсулиСъставки: Съдържание на една капсула- Сладък пелин- 30мг, Свещен босилек- 28мг, Моминска вратига- 26мг, Мащерка- 24мг, Лайка- 20мг, Уснеа- 20мг, Карамфил- 20мг, Куркума- 16мг, Орех- 16мг.Начин на използване: За възрастни- приемайте..
79,00лв 71,00лв
Основен зимен пакет Основен зимен пакет
-10 %
Пълен комплект от 3 билкови продукта!Тройна Ехинацея С БъзакСъставки: 1 мл тинктура съдържа:  Алкохолно- воден екстракт със съдържание на алкохол 66% vol., съответстващ на: Ехинацея пурпурея корен- 110мг, Ехинацея ангустифолия корен- 50мг, Ехинацея палида корен- 40мг, Бъзак свеж сок- 0,42мл.&nb..
66,00лв 59,40лв
Пакет Антипаразитна програма със синбиотик Пакет Антипаразитна програма със синбиотик
Hot -9 %
Пълен комплект от 5 билкови продукта!Парахерб 90 капсулиСъставки: Съдържание на една капсула- Сладък пелин- 30мг, Свещен босилек- 28мг, Моминска вратига- 26мг, Мащерка- 24мг, Лайка- 20мг, Уснеа- 20мг, Карамфил- 20мг, Куркума- 16мг, Орех- 16мг.Начин на използване: За възрастни- приемайте по една капс..
70,40лв 64,00лв
Антивирусна програма Антивирусна програма
-10 %
Програмата се състои от 4 продукта+ указания за прилагането им:Уинтърхерб / WinterherbБилков състав: Джинджифил корен (Zingiber officinale), Куркума корен (Curcuma longa), Свещен босилек стрък (Osimum sanctum), Канела кора (Cinnamomum verum), Карамфил (Syzygium aromaticum), Кардамон семе (Elett..
68,00лв 61,00лв
Пролетни алергии / сенна хрема Пролетни алергии / сенна хрема
Hot -8 %
Билковата програма  при пролетна алергия / сенна хрема на Хербалкан имат за цел да модулират имунната система и да нормализира стойностите на IgE антитела (имуноглобулин Е).  Да намали сиптомите на сенната хрема, кихане, запушен нос, воднисти изтечения от носа, зачервянане и..
42,60лв 39,00лв
Лаймска болест Лаймска болест
Hot -10 %
Билковите екстракти в „Лаймска болест“ на Хербалкан имат мощна анти борелийна (Borrelia burgdorferi и Borrelia garinii) и антимикробна активност. Те имат за цел да подобрят състоянието на организма при „синдром на лаймска болест след лечение“ и  да инхибират растежа на спирохетите. Билките имат..
104,90лв 94,00лв
Щитовидна жлеза Щитовидна жлеза
-10 %
Билковата програма  при проблем с щитовидната жлеза на Хербалкан имат за цел да: нормализира нивата на хормоните ТSH, Т3 и Т4, намали стреса и подобри работата на надбъбречните жлези, подобри работата на черния дроб и бъбреците. Билките в програмата имат противовъзпалително и антиоксидантно дей..
86,60лв 78,00лв
Висок PSA, хиперплазия Висок PSA, хиперплазия
-13 %
ПростаоноСъставки: 1 мл тинктура съдържа:  Алкохолно- воден екстракт със съдържание на алкохол 66% vol., съответстващ на: Дребноцветна върбовка- 90мг, Котешка стъпка- 25мг, Магарешки бодил- 20мг, Листа Бяла бреза- 20мг, Корен коприва- 15мг.Начин на използване: 30 капки (1,2мл) разтворени в 100м..
88,00лв 77,00лв
Хламидиална инфекция Хламидиална инфекция
-5 %
Билковите програми  при Хламидиална инфекция на Хербалкан имат за цел да: засили имунната система, намали стреса, подобри стомашно-чревната флора, подобри кръвоообръщението, намали възпалението  и справяне с хламидиалната инфекция.ХербиотикПредназначение: Благоприятно за фун..
104,00лв 99,05лв
Epstein-Barr (EBV) / Human herpesvirus 4 / Мононуклеоза Epstein-Barr (EBV) / Human herpesvirus 4 / Мононуклеоза
-15 %
Билковите програми  при Epstein-Barr (EBV) / Human herpesvirus 4 / Мононуклеоза на Хербалкан имат за цел да: модулира имунната система, намали стреса, подобри стомашно-чревната флора, подобри кръвоообръщението, намали възпалението, подобри работата на черния дроб. Билките в тази ..
121,90лв 103,62лв
Респираторни инфекции Респираторни инфекции
-7 %
Хербиотик / Herbiotic Съставки: 1 мл тинктура съдържа:  Алкохолно- воден екстракт със съдържание на алкохол 66% vol., съответстващ на: Бъзак- 100мг, Левурда- 67мг, Чесън- 30мг, Ехинацея пурпурея корен – 13мг, Ехинацея ангустифолия корен- 7мг, Уснеа- 7мг, Ехинацея палида корен- 5мг. Пр..
84,90лв 79,00лв
Черен дроб и жлъчка Черен дроб и жлъчка
Hot -10 %
Билковата програма  за детокс на черен дроб и жлъчка има за цел да прочисти от шлаки и подобри метаболизма на черния дроб. Както и да се подобрят следните състояния: омазнен черен дроб, отравяне с алкохол, постоянен глад за сладко, умора, запек, газове, подуване на корема, алерги..
105,90лв 95,00лв
Високо кръвно налягане Високо кръвно налягане
Hot -10 %
Билковите програми  при високо кръвно налягане на Хербалкан имат за цел да поддържат в баланс кръвното налягане в организма.Билките в тази програма спомогат за баланс на хормоните на стреса, подобряват функциите на бъбреците и надбъбречните жлези. Билковата комбинация нормал..
69,00лв 62,00лв
Менопауза Етап II Менопауза Етап II
-5 %
Билковите програми при менопауза на Хербалкан имат за цел да подготвят жената за плавен преход към естествената им природа. Да поддържат в баланс надбъбречните жлези,  хипоталамус, хипофизата, ограничаване на стреса и тревожността, балансиране нивата на хормоните. Ограничаване и облекчаване на ..
70,00лв 66,65лв
Спешна лятна аптечка за всяко семейство Спешна лятна аптечка за всяко семейство
-5 %
Избрахме за вас 4 билкови продукта на Хербалкан, които ще бъдат безценни по време на вашето пътуване на море, планина или чужбина. Това е лятна аптечка само с билкови продукти, която съдържа готови, работещи решения при често срещаните проблеми по време на ваканции- уринарни проблеми, стомашно- чрев..
48,90лв 46,57лв
Показани са от 1 до 20 от общо 29 резултата на (2 страници)