МЕНЮ
КОШНИЦА

Нашия процес

Билкобер

Ние знаем, че за да ви предложим ефективни продукти, всичко започва с качествената билка, затова голяма част от лечебните растения ги берем лично, от Берковския балкан. Работим с бутикови количества, което ни дава възможност да обърнем огромно внимание към този етап, който може да видите ТУК. Разбира се, не всички растения могат да се намерят по нашите географски ширини. Джинджифил, куркума, мака са билки, които използваме от проверени доставчици със световен авторитет.

Идентификация

След като билките са набрани, те преминават отново идентификация, че това са точните билки, точните морфологични части и желаното качество. Процесът е изцяло ръчен и компромис няма- всяка „тревичка“ е проверена, а тези които не ни удовлетворяват като качество биват отстранени. Остава за екстрахиране най- доброто, от най- доброто!

Екстракция

Това е следващата „тайна“ в производството ни на мощни екстракти. При нас всяка отделна билка има работна карта с параметри за екстракция, строго специфични за нея. Така извличаме максимално активни вещества, запазвайки профила на растението. Част от билките ги екстрахираме пресни, веднага след набирането им- бял равнец, жълт кантарион, бяло еньовче, див чесън (левурда), при други по- добре е да бъдат изсушени. Сухите билки ги смиламе непосредствено преди екстракцията им.

Филтриране

За да отделим екстракта от твърдата част, използваме преса, след което течната част се филтрира през подходящ материал. В нашите екстракти могат да се забележат финни утайки на дъното или продуктите да не са съвсем бистри. Това е характерно за екстракти в пълен спектър.

Тестване

Всеки екстракт преминава през органолептични оценки и микробиологичен анализ по мониторингова програма, изпълнявана във външни, акредитирани лаборатории. Следваме добрите производствени практики, Регламенти и Директиви утвърдени от Европейския съюз.

Бутилиране

За да запазим силата и чистота им, течните екстракти се бутилират единствено в стъклени, кехлибарени бутилки, които не позволяват миграция на съединения от опаковката в продукта. Всъщност, ние не използваме пластмаса в никой етап от процеса на екстракция. Бутилките се затварят със стъклени пипети, които позволят лесно и точно дозиране на продуктите. Всяка бутилка съдържа партиден номер, с който може да се идентифицира продукта и да се направи проследимост до съставки.

Herbalkan.com