МЕНЮ
КОШНИЦА

За вас


Да, точно така ” За вас”, няма грешка.

Ние в Хербалкан знаем, че колкото по- малки са подробностите при производството на един продукт, толкова са по- важни за хората, които го използват и му се доверяват.

Затова, ето ви малко „подробности“.

Всички билкови екстракти се произвеждат в само в нашето билково ателие в гр. Берковица, регистрирано в БАБХ, с регистрационен номер 3939. Ние сме част от всички процеси от производството- от съхранение на необработените билки, до съхранение на готовите продукти.

Изключително внимание отделяме на билките, които използваме за производството на екстрактите.

Следим за морфологичните особености (дали се използва точно тази билка, а не нейна разновидност) и високо качество (НЕ използваме плесенясали растения; неизползваеми части от растения; растения с механични примеси- други видове, камъчета, земя; растения набрани при неблагоприятни условия и период; растения заразени с вредители).

Растенията имат богат химичен състав. Освен активните вещества, те съдържат и други съединения, които усилват основното действие или действат спомагателно. От момента на откъсване започват промени в състава на растението. При сушене на билките, биохимичния състав се променя- губят се ензими, някои съединения преминават в други. Активните вещества, които въздействат на организма се синтезират от жива клетка, от жив организъм, който има определена енергия. Следвайки тази линия, в продуктите, които го позволяват, ние работим със свежи растения, като така запазваме максимално биохимичния състав на растението. Цялата билка е много по- ефективна, отколкото отделните й съставки.

Веднъж извлечени в екстракт, полезните вещества на растението трябва да бъдат запазени в тази форма, без тя да бъде променяна. Ние не използваме консерванти, подобрители, оцветители и ароматизанти. Опаковките на всички продукти са стъклени, тъй като стъклото не внася в продукта външни, вредни за организма съединения. Инвентарът ни по време на производство също изключва всякакъв вид пластмаса.

Ако искате повече информация и новини за продуктите ни, можете да се абонирате тук:

Повече за използваните продукти от Хербалкан можете да видите във facebook.

От 25.05.2018 година влиза в сила Общия регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679. Запиши се за да получаваш последните новини свързани със здраве, красота, природни продукти и друга информация от Хербалкан ЕООД и след 25.05.2018г.