МЕНЮ
КОШНИЦА

Защо билкови екстракти

Ние вярваме, че билките, храненето и начинът на живот са еднакво важни за здравето и добруването на човек. Ако се интересувате от първата част от пъзела, ще се радваме да си сътрудничим! Какво е билка? Това е растение или част от него- корен, лист, стрък, цвят или семе (плод), което се използва с терапевтична цел. В зависимост от приложението им могат да се използват както сухи, така и свежи растения.

Защо да използваме билки?

Билките достигат до основните причини за неразположението, вместо само да потушават симптомите. Те позволяват на организма да поеме контрола върху собственото здраве, разчитащ на растения и на прости, естествени практики. Основният фокус на билката, независимо от заболяването или състоянието е да стимулира вродена лечебна сила на организма. Няма нищо по-силно от това, да знаете, че имате възможност да поеме отговорността за собственото си здраве.

Единични билкови екстракти

Тези билкови екстракти са приготвени само от една билка, алкохол и дестилирана вода. Те са подходящи за самостоятелно използване и подпомагане на определени функции на организма или създаване на ваша формула с комбиниране на няколко екстракта.

Добрите резултати от използването на билкови екстракти са пряко свързани с познанията за тях, така, че информирайте се за приложението при комбинирането им.

Как билковите екстракти се приемат от организма?

Билковите екстракти под формата на тинктури се абсорбират по- бързо в кръвния поток и имат по- бърз резултат, в сравнение с капсули, таблетки или чайове. Те могат да се смесват с вода, сок или добавят към чаша чай- за да обогатите вкуса. Идея за хора в движение- можете да добавите дневната доза екстракт към 200мл вода в стъклена бутилка. Приемайте течността на 3 равни части или в зависимост от указанията (най- често сутрин, обед и вечер, 20 – 30 минути преди хранене).

Какво са билкови екстракти Herbalkan?

Разтворителите (течността, с която се извличат активните вещества), които използваме са само зърнен  алкохол (и растителен глицерин за билковия спрей за гърло) от хранителни клас плюс планинска вода, собствено дестилирана. Не използваме консерванти, пълнители, есенции и ароматизанти.  Всяка билка е набрана в точния момент, в който е най- богата на полезни съединения и се използва само определена част от растението. Всеки екстракт има свой уникален процес на екстрахиране (различен, спрямо всяка билка в комбинацията), изискващ различни алкохолни проценти и технологии. Съдовете,  които използваме са от неръждаема стомана (inox от висок клас), като изключваме всякакъв контакт с пластмаса. Билковите екстракти се съхраняват в херметически затворени контейнери, а по време на екстрахиране сместа се разбърква периодично. Готовият продукт се бутилира в кехлибарени (тъмни) стъклени бутилки. Кутиите, които използваме са от 100% рециклирана хартия.

След колко време билковия екстракт ще ми повлияе?

Успехът зависи от различни фактори, включително от това, колко дълго състоянието съществува, сериозността му, дозировката и начин на прилагане на екстрактите и доколко се следват указанията за приемане. Ефектът може да бъде много бърз- до 10 мин. при болки в стомаха при прием на камшик, мента и лайка; до 1 час при прием на свеж бял равнец- при главоболие (мигрена); няколко дни, когато се приемат тоници (адаптогени) за енергия; или месеци с цел коригиране на дългогодишния дисбаланси или хронични проблеми.

Билковите екстракти на Herbalkan са широка гама продукти, които можете да използвате в програмата си за грижа за здравето. Можете да разгледате тук.

Общи положения и безопасност

Бременност– Много малко билки са доказано напълно безопасни за бебето в утробата. Ние знаем, че билките имат мощни действия и могат да преминават през плацентата към бебето, да засегнат хормоналния баланс или стимулират преждевременно раждане. Най-добре е да не се вземат билки по време на бременност, различни от тези, които подкрепят една здравословна бременност. Винаги е препоръчително да се консултирате с Вашия лекар, ако искате да използвате билки по време на бременност.

Кърменето– Активните вещества на всяка билка ще преминат в кърмата, а така ще достигнат и до бебето. Бебетата са много по- чувствителни към билки, отколкото възрастните. Избягвайте използването на билки за детокс или такива с противопаразитно действие по време на кърмене. Метаболизма на кърмачетата е различен от този на възрастните и билките често имат по- силно действие отколкото при възрастни.

Всички изследвания и информация са предоставени само за образователни цели и като знак на уважение към нашите клиенти и не са предназначени като заместител на консултация с вашия лекар.