Зимата е тук, носеща всичко, което върви с този влажен и тежък сезон- случайно кихане, подсмъчане и дихателен дискомфорт. Този студен и влажен климат обича да се задържа в белите дробове и дихателните пътища на нашето тяло.
Без подходяща грижа, студа в тялото расте и след това се насочва в стомашно- чревния тракт, където може да потисне храносмилателния огън и по този начин да повлияе на цялото храносмилане. Първите симптоми обаче, които хората могат да изпитат при студ и слаб имунитет, са тези, свързани с носа, гърлото и белите дробове.
Ехинасал+ е билков спрей за гърло, там където много хора първо забелязват дискомфорт и чувстват, че тяхната имунна система се срива. Това е продукт, с превъзходна грижа за здраво гърлото, подходящ както при профилактика, така и при изявени вече проблеми. Съдържащия се растителен глицерин допълнително омекотява действието и успокоява гърлото.

Поради тази причина в спрея за гърло има прополис и 7 изявени с антимикробното си действие билки. Една от тях е уснея- лишей, познат като природен антибиотик с мощно действие върху стафилококи, стрептококи и гъбички. Ехинасал+ е единствения в България спрей за гърло, който съдържа този естествен антибиотик. Във формулата добавихме и корен ехинацея за допълнително подпомагане на имунната система. Установено е, че активната съставка ехинакозид се съдържа само в корена на ехинацията и е в нищожно количество в стръка. Резултатът е по- силен, по- мощен и по- ефективен продукт за гърлото ви.
Заедно с ехинацеята и уснея, съдържащите се невен, прополис, салвия, лайка и камшик действат противовъзпалително на гърлото и премахват натрупания от студа дискомфорт в гърлото.

Известно е, че голяма част от микробите навлизат в тялото на човек през устата или дихателната система. Само няколко впръсквания на ден могат да направят деня ви по- различен и да ви осигури защита в грипни ситуации или, ако работата ви е свързана с контакт с много хора. Вземете спрея и се подгответе за зимния сезон. Носете го в чантата си или в колата, така че винаги е там, когато имате нужда от допълнителна подкрепа.