Във връзка с настоящото положение мога да споделя някои свои наблюдения. От години работя интегративна медицина и винаги съм искал да работя за здравето на хората, което за съжаление трудно се случва днес. Причините са друга тема!

Днес хората са изключително уплашени, в паника, блокирали, правят действия, които също са объркани. Бомбардирането с лоши новини по телевизора е основен фактор за нарастващата паника. Сложихме маски, отдръпваме се един от друг и се страхуваме да контактуваме. И това е навсякъде! В тази ситуация нещото, което е най-правилно и можем единствено да направим е да се обърнем към себе си и да се погрижим за емоционалното и физическото си състояние, нашето и на нашите близки.

Стабилизиране, повишаване на имунитета, приемането на специфични хомеопатични, билкови продукти и добавки и изключително важно психологическа подкрепа и адаптация! За надбъбречните жлези и стреса може отделно да поговорим.

Химията в случая е най-лошия избор, за мен тя винаги е била най-крайното решение. Съвременната медицина има невероятни достижения, но изостава в това да разглежда човека като едно цялостна система, която при всеки един от нас е уникална! Стандартния подход и разделянето на човека на части не работят!

Но в морето от информация за алтернативни методи, добавки, природни лекарства е изключително трудно да се ориентира човек, повярвайте ми и на мен ми е трудно. Забелязала съм, че при различните хора, различните системи работят по различен начин, или има необходимост да се съчетаят терапевтични методи ,за да се получи желания ефект. Години работя в областта природната медицина, хомеопатията, която съчетавам с биорезонансна диагностика, хранене, билки и биоактивни добавки. Създала съм си своя система и когато човек вижда как се възстановява и балансира здравето по този мек и щадящ начин, винаги би го предпочел за себе си!

Прогнозите на вирусолозите са, че най-тежкия, пиков период ще бъде след 2-3 седмици

Това е най-подходящото време, ако вече не сте го направили, да започнете осъзнато да поддържате имунната система и организма си.

Продуктите с доказан ефект, които препоръчвам са ехинацея, черен бъз, прополис тинктура, чесън и др. Добре е да имаме добавка на един или няколко адаптогена, за поддръжка на надбъбреците и психиката - астрагалус, родиола, женшен. Системата ПНЕИ започва с психиката, която обуславя добрия имунитет. Коластрата и спирулината също са включени в списъка с най- полезните за противовирусна защита добавки.

Ароматерапията е с отлично противовирусно действие (под различна форма), най- подходящи са маслата от здравец, лавандула, мащерка, тамян. Лечебните гъби- кориолусът има доказан противовирусен ефект и е имуномодулатор, като и херициум (лъвска грива) гъбата лечител на белите дробове. Подходящи са за прием от хора с автоимунни заболявания също.

За хомеопатия доста се изписа, но аз не мога да препоръчам нещо, което да е панацея. Ако имате нужда по-добре се свържете с хомеопат и се посъветвайте, едва ли ще ви откажат в това време!

От цветните, бахови есенции, вариантите на Спешните капки, които се предлагат могат да се вземат редовно. Също може да се приготви лично за вас индивидуален микс.

Добра хидратация и постоянен прием на чайове от липа, хвощ, мурсалски чай, котешка стъпка , маточина и др. имат общо укрепващо действие.

Състоянието на стомашно-чревния тракт е от първостепенно значение за състоянието на имунитета. Добавете ензими и пробиотици, за да подобрите чревната флора. Най-често пролетно време всички имаме нужда от добавка на витамин Д. Ако знаете, че страдате от анемия си вземете даже профилактично желязо и витамин Б12.

Храната е по-добре да бъде лека, повече зеленчуци, но не сурови! Полезните мазнини да са повече, включете много маслини, авокадо, риба. Алкализирайте тялото, ако не се получава с храна и сокове, имаме чудесни високоалкални минерални води, също добавки като магнезий и калций помагат.

Здрави бъдете!

Още за д-р Балтова:

https://homeoart-bg.com/kontakti/d-r-vesela-popova/

https://www.facebook.com/vessela.dr

https://homeoart-bg.com/