В алтернативната медицина се смята, че болестта е неразположение на целия организъм и в нея участва цялото тяло. За да се подобри състоянието, трябва да се повлияе положително на организма като цяло, не само на отделни органи и системи. Тук идва момента на добрия имунитет. Много се говори и пише за него, най- общо това е способността на тялото да се защити от микроорганизми и токсини, които се опиват да увредят тъкани и органи.

На пръв поглед алергиите и гъбичките (Кандида, напр.) са две различни неща, но изследвайки природата им, заключението е, че са взаимно свързани.

За силата на имунния отговор се  грижат няколко вида бели кръвни клетки. Т- клетките се продуцират от тимусната жлеза, тя е жлезата на радостта и щастието. Тези лимфоцити реагират при нападение от токсини и антигени. Б- клетките са друг вид лимфоцити, които произвеждат антитела, чиито антигени спомагат за унищожаването на нашествениците. Как белите кръвни клетки се справят с токсините и патогените? Чрез ензимите, които отделят се извършва пълно или частично разрушаване на структурата на нашествениците или на възможността им да се размножават, след което те се изхвърлят от организма.

Патогените навлизат в тялото най- често през храносмилателната система. Те попадат с храната, водата или чрез контакт с хора, намират си подходящо място и при слаба имунна система започват да се размножават. Алергените могат да попаднат в организма освен с храната, така и през дихателната система.

Какво е общото между алергените и гъбичните инфекции? В по- голямата си част и двете имат белтъчна основа. От една страна, микроорганизмите при размножаването си отделят токсини, които причиняват алергични реакции.  От друга, ако храносмилането не е правилно (няма достатъчно ензими от свежи, непреработени храни), необработените белтъчини не се абсорбират  от организма (освен ако някоя бактерия не им проправи път). Антигените се прикрепят за тези белтъчини, натрупват се и отделят вещества предизвикващи възпаления. В резултат се появява подуване, кихане, сълзене, астма, обрив и др. За да се отърве тялото от алергена, трябва да разгради белтъчната структура и да освободи алергена чрез лимфната система.

В чревния тракт се извършва всмукване на нискомолекулни вещества- полезни продукти, получени от разграждането на белтъци, въглехидрати и мазнини. Candida albicans може да се развие в червата и да създаде опасна възможност големите, необработени белтъчини, които не бива да навлизат в кръвообръщението под каквато и да е форма, да направят това.  Освен за белтъчините, се отварят „врати“ и за патогенни бактерии. Всичко това е основна причина за алергии, депресии, менструални проблеми, умора, безпокойство и главоболие. Това е предпоставка за близки подходи при лечение на алергии, кандидози и други бактериални инфекции. Непреработените белтъчни могат да бъдат разградени с прием на повече свежи и пресни храни- плодове и зеленчуци, тъй като те съдържат естествени ензими за разграждане на белтъчните молекули.

Природни решения:

Тройна ехинацея е продукт с три вида корени от Ехинацея, която спомага за пречистване на лимфната система. Тя трябва да е поддържана, за да изхвърли отделените антигени. Това е продуктът за стимулиране на белите кръвни телца и преодоляването на алергиите. Успешно се прилага при възпаления и подуване на лимфни възли.

Тинктура от свежа коприва, съдържа ензимите, които са унищожени в тинктурите от суха коприва или ястията с коприва (супи), приготвени с варене, пържене или печене. По този начин се доставят ензими от свежа храна и антихистаминов ефект, с който е известна копривата.

Кандихерб е балансирана билкова комбинация от 15 билки, три от които са лечебните видове Ехинацея. Билките във формулата имат синергичен ефект, като взаимно се допълват и действат много по- мощно, в сравнение със самостоятелния им прием.

Във всички случаи основен подход за решаване на проблемите с Кандида и алергиите е приемът на повече сурови плодове и зеленчуци, засилване на имунитета и поддържане на лимфната система. Подобряването на храносмилателната система е предпоставка за усвояване на храната с белтъчен произход и успех при борбата с алергии. Най- подходящо е в периода на алергиите да преминете на плодово- зеленчукова храна, комбинирайки това с Тройна ехинацея и тинктурата от коприва. Това е и ефективен начин да направите пролетния детокс и да очистите организма от натрупаните през зимата вече ненужни вещества.

Коментари: 0

Няма коментари

Остави коментар

Попълнете задължителните полета*